Koirankoulutus

Riemurekku tarjoaa koirankoulutuspalveluita, joiden avulla koirasi oppii hyödyllisiä taitoja ja saa mielekästä tekemistä. Tarjoamme mm Nose Work-, TOKO-, arkitottettelevaisuus- sekä pentukursseja. Riemurekun koulutuksissa keskitytään ensisijaisesti palkitsemaan koiraa oikeasta toiminnasta. Tämän seurauksena koirastasi tulee iloisesti totteleva koira. Lisäksi sinun ja koirasi välinen suhde paranee.

Kouluttajana toimii yli 20 vuotta koiria kouluttanut Veera Pelkonen. Löydät lisätietoa kouluttajasta täältä. Riemurekun koirankoulutuksissa halutaan taata yksilöllinen koulutus ja henkilökohtainen opastus. Tämän vuoksi koulutukset toteutetaan aina pienryhmäkoulutuksina tai yksityistunteina. Alkavista koulutuksista tiedotetaan Riemurekun julkisella facebook-sivulla sekä ajankohtaista-sivulla.

Nose Work -hauska jokakoiran harrastus!

Nose Work on uusi hajuerotteluun perustuva nenätyöskentelylaji koirille. Nose Work kursseilla koira koulutetaan etsimään tietty haju muiden tuoksujen ja häiriöiden joukosta sekä ilmaisemaan löytö ohjaajalleen.

Nose Work-koulutuksiin on helppo osallistua, koska erityisiä taitoja ei tarvita. Lajia voi harrastaa sisällä, ulkona, kaupungissa, luonnossa, yksin ja ryhmässä. Koska laji ei ole fyysisesti raskas, se sopii myös pennuille, vanhoille koirille sekä esim nivelrikkokoirille. Haistelu kuitenkin väsyttää koiraa tehokkaasti, joten nose work-treenin päätteeksi koira on todennäköisesti tyytyväisen väsynyt. Nose Work-koulutuksissa jokainen koira harjoittelee omalla vuorollaan, joten laji sopii myös aroille koirille. Lajia voi harrastaa tarjotakseen koiralleen mukavaa puuhaa tai lajissa voi tavoitella kilpailumenestystä. Nose work- kokeet on vielä toistaiseksi epävirallisia Suomessa.

Riemurekun kurssilla oppiminen tehdään koiralle mieluisalla tavalla palkitsemalla sitä onnistumisista. Näin lajista tulee hauska harrastus sekä koiralle että ohjaajalle. Kurssilla käytetään Nose Work 1. luokan hajua eli eukalyptusta. Voit ostaa kouluttajalta oman hajupullon kotiharjoittelua varten.

Tästä linkistä voit katsoa videonäytteen yhden labradorinnoutajan nose work-työskentelystä ulkotreenissä.

Kurssien peruutus- ja korvausehdot

Riemurekun kurssien peruutus- ja vastuuehdot voit lukea tästä linkistä.