Koirahieronta


Valitse alta koiraasi kuvaava vaihtoehto ja saat tietää miksi koiraasi kannattaa huoltaa koirahierojalla:

Harrastus- tai työkoira

Näyttelykoira

Toipilaskoira

TULE-ongelmainen

Pentu

Vanha koira

Kotikoira

Arka koira

Koira voi oireilla hieronnan tarvetta esim:


  • liikkumalla epäpuhtaasti tai ontuen
  • liikkumalla paljon peitsaten (=saman puolen etu- ja takajalka liikkuu yhtäaikaisesti)
  • seisomalla lanne köyryssä ja takajalat mahan alla
  • hyppäämishaluttomuudella
  • suoritusvauhdin ja -tason laskemisella
  • rasituksen jälkeisen palautumisajan pitenemisellä
  • venyttelemällä jatkuvasti tai lopettamalla venyttelyn kokonaan
  • nuolemalla tai järsimällä jalkojaan
  • selän värähtelyillä

Miten löydät hyvän koirahierojan?

Koirahierojaa etsiessä kannattaa huomioida, että koirahieroja-nimike ei ole suojattu eli kuka tahansa voi sanoa olevansa koirahieroja. Hyvä koirahieroja on opiskellut perusteellisesti koirahierontaa. Yksi hyvä ja puolueeton näyttö koirahierojan osaamisesta on hyväksytysti suoritettu koirahierojan ammattitutkinto. Riemurekun koirahierontaa tarjoaa erinomaisilla arvosanoilla laajan koulutuksen ja koirahierojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Voit lukea Veerasta lisää tästä-linkistä.

Ennen hierontahoitoa huomioitavia asioita:

Jos koirallasi on jokin sairaus, kerro siitä hieronta-aikaa varatessasi. Jotkut sairaudet kuten sydänvika ja kennelyskä ovat este hieronnalle. Ota hierontakäynnille mukaan mahdolliset koirasi terveysongelmiin liittyvät rtg-kuvat ja eläinlääkärin/fysioterapeutin käyntipaperit. Voit myös lähettää ne etukäteen sähköpostitse osoitteeseen riemurekku@gmail.com. Koiran lihakset kaipaavat hieronnan jälkeen lepoa, joten huomioithan asian mm koirasi treenien ajoittamisessa.

Käytä koira lenkillä ennen hierontaa, jotta se malttaa paremmin olla hoidettavana ja koiralle ei tule aineenvaihdunnan vilkastuessa pakottavaa tarvetta päästä ulos kesken hoidon. Koiraa ei kannata ruokkia suurella ruokamäärällä ainakaan pariin tuntiin ennen hierontaa. Hieronta on hyvä toteuttaa rauhallisessa tilassa. Lapset ja muut lemmikit on hyvä pitää poissa hierontatilanteesta, koska rauhaton ympäristö haittaa koiran rentoutumista ja täten heikentää hieronnan vaikutusta. Yleensä koirat osaavat rentoutua omassa kodissaan parhaiten, joten kotikäynteinä toteutetut hieronnat ovat hyvä valinta.

Hieronta koostuu koiran tarpeen mukaan klassisia hierontaotteista, urheilukoiran hierontaotteista, mobilisoinneista, venyttelyistä, laserhoidosta sekä kylmä- ja lämpöhoidosta. Koiran omistajan kuuluu olla läsnä koirahierontatilanteessa.

Hieronnan jälkeen huomioitavia asioita:

Aineenvaihdunnan, ruansulatuksen ja imunestekierron vilkastumisen seurauksena koiralla voi hieronnan jälkeen olla jano ja sillä voi olla tarve päästä tarpeilleen. Kylmällä ilmalla on hyödyllistä suojata koiran lihakset ulkoilun ajaksi vaatetuksella. Hieronnan hyödyn maksimoimiseksi koira käytetään hoidon jälkeen ulkona vain tarpeidentekolenkillä. Seuraavana päivänä koiran kanssa voidaan käydä normaalit lenkit kytkettynä, mutta riehumisia, treenejä, tms tulee vielä sinä päivänä vältellä.