Koirankoulutus

Riemurekku tarjoaa koirankoulutuspalveluita, joiden avulla koirasi oppii hyödyllisiä taitoja ja saa mielekästä tekemistä. Riemurekun koulutuksissa keskitytään ensisijaisesti palkitsemaan koiraa oikeasta toiminnasta. Tämän seurauksena koirastasi tulee iloisesti totteleva koira. Lisäksi sinun ja koirasi välinen suhde paranee.

Kouluttajana toimii yli 20 vuotta koiria kouluttanut Veera Pelkonen, jolla on monipuolinen ja hyvä kokemus koirien kouluttamisesta. Löydät lisätietoa kouluttajasta täältä.

Riemurekun koirankoulutuksissa halutaan taata yksilöllinen ja henkilökohtainen opastus. Tämän vuoksi koulutukset toteutetaan aina pienryhmäkoulutuksina tai yksityistunteina. Alkavista koulutuksista tiedotetaan Riemurekun julkisella facebook-sivulla sekä ajankohtaista-sivulla. Ota rohkeasti yhteyttä sopiaksesi yksityiskoulutuksesta tai koulutuksesta itse keräämälläsi porukalle!

Perustottelevaisuustaitoja tarvitsevat kaikki koirat

Jokaisen koiran on erittäin hyödyllistä osata perustottelevaisuustaitoja kuten istuminen käskystä, paikalla pysyminen, kutsusta luoksetuleminen sekä sujuva ohittaminen lenkillä. Riemurekun ohjauksessa saat toimivia vinkkejä arkitaitojen opettamiseen koirallesi. Mikäli arkielämässä on haasteita, kannattaa mahdollisimman pian motivoitua yksityistunnille. Mitä vähemmän aikaa koiran ei toivottu käytös on jatkunut, sen helpommin käytöksen saa korjattua toivotunlaiseksi. Riemurekun perustottelevaisuuskouluksissa saat neuvoja monipuolisen ja pitkän koulutuskokemuksen omaavalta kouluttajalta.

TOKO-koira oppii tottelemaan tarkasti ja nopeasti

Koiran tottelevaisuutta voi harjoitella myös tavoitteellisesti eli tähdätä hienoihin suorituksiin tottelevaisuuskokeissa. Toko-kokeissa punnitaan sekä koiran että ohjaajan osaamista suorittaa koeluokan liikkeet oikein. Riemurekun toko- koulutuksissa saat ohjausta kokeneelta ja lajin huipulla menestyneeltä toko-harrastajalta.

Rally-toko on mukava harrastus

Rally-toko sopii kaiken kokoisille koirille ja sitä on helppo harjoitella missä vain. Tässä lajissa ei olla ihan pilkun tarkkoja sen suhteen kuinka nopeasti ja tarkasti koira sekä ohjaaja suorittavat tehtävät. Lisäksi koiralle saa jutella vapaasti ja käsimerkkejä saa hyödyntää. Ideana lajissa on kulkea määrätty rata läpi koiran seuratessa sivulla. Radalla on erilaisia tehtäviä kuten vauhdin muutos, pujottelu, ja maahanmeno. Löydät luokkakohtaiset tehtäväkyltit sekä lisätietoa lajista täältä: http://www.rally-toko.fi/sivusto/rally-toko/

Rally-tokossa on mahdollista kilpailla ja hyvillä kipailusuorituksilla saavuttaa koulutustunnuksia. Riemurekun rally-tokon koulutuksissa sinua neuvoo Suomen ensimmäisen rally-tokovalion arvonimen ansainneen labradorin kouluttaja ja omistaja.

Noutajat ilahtuvat rodunomaisista treeneistä

Riemurekun perustottelevaisuusharjoittuksista hyötyvät myös koirakot, joilla on tavoitteena metsästys tai noutajien rodunomaiset kokeet. Lisäksi voit pyytää toimivat neuvot rodunomaisten taitojen alkuopetukseen: perusnoutoon, linjatreeniin, suuntien ohjaukseen, markkeeraukseen sekä hakuun. Riemurekun kouluttajalla on kokemusta käyttöpuolen labradorinnoutajista vuodesta 2005 ja omakohtaista kilpailukokemusta sekä b-kokeista (alo, avo, voi) että wt-kokeista (alo, avo).

Nose Work on luonteva jokakoiran harrastus

Nose Work on uusi hajuerotteluun perustuva koirien nenätyöskentelylaji. Nose Work kursseilla koira koulutetaan etsimään tietty haju muiden tuoksujen ja häiriöiden joukosta sekä ilmaisemaan löytö ohjaajalleen.

Nose Work-koulutuksiin on helppo osallistua, koska erityisiä taitoja ei tarvita. Lajia voi harrastaa sisällä, ulkona, kaupungissa, luonnossa, yksin ja ryhmässä. Koska laji ei ole fyysisesti raskas, se sopii myös pennuille, vanhoille koirille sekä esim nivelrikkokoirille. Haistelu kuitenkin väsyttää koiraa tehokkaasti, joten nose work-treenin päätteeksi koira on todennäköisesti tyytyväisen väsynyt. Nose Work-koulutuksissa jokainen koira harjoittelee omalla vuorollaan, joten laji sopii myös aroille koirille. Lajia voi harrastaa tarjotakseen koiralleen mukavaa puuhaa tai lajissa voi tavoitella kilpailumenestystä.

Riemurekun kurssilla oppiminen tehdään koiralle mieluisalla tavalla palkitsemalla sitä onnistumisista. Näin lajista tulee hauska harrastus sekä koiralle että ohjaajalle. Kurssilla käytetään Nose Work 1. luokan hajua eli eukalyptusta. Voit ostaa kouluttajalta oman hajupullon kotiharjoittelua varten.

Tästä linkistä voit katsoa videonäytteen yhden labradorinnoutajan nose work-työskentelystä ulkotreenissä.

Kurssien peruutus- ja korvausehdot

Riemurekun kurssien peruutus- ja vastuuehdot voit lukea tästä linkistä.