Tietoa Riemurekusta

Riemurekku on vuonna 2016 perustettu koira-alan toiminimiyritys. Riemurekku tarjoaa yksilöllistä ja laadukasta palvelua koirille ja niiden omistajille. Yrityksen tavoitteena on koirahieronnan ja laseroinnin avulla edistää koirien terveyttä ja koulutuspalveluilla sujuvoittaa koiratalouksien elämää sekä auttaa koiraharrastajia etenemään koiransa kanssa tavoitteisiinsa valitsemissaan koiraharrastuslajeissa. 

Riemurekun toiminta painottuu Tervakosken ja Riihimäen seuduille. Ajoittain palveluja on helposti saatavilla myös Hyvinkäällä. Varsinkin useamman tunnin palvelupaketteja on mahdollista saada myös muille paikkakunnille. Ajanvaraus toimii tällä hetkellä sähköpostitse sekä Facebookin messengerin kautta. Viestiä saa laittaa matalalla kynnyksellä.

Henkilökunta

Riemurekun asiakkaana sinua palvelee Veera Pelkonen, koira-alan ammattilainen ja aktiivinen koiraharrastaja.

Koiranomistajan elämää olen elänyt vuodesta 1994 ja vuodesta 2006 alkaen minulla on ollut metsästyslinjaisia labradorinnoutajia. Harrastan ja kilpailen aktiivisesti koirieni kanssa. Olen kilpaillut tavoitteellisesti tottelevaisuuskokeissa (saavutuksina useampi tottelevaisuusvalio, lukuisia piirinmestaruuksia, kiertopalkintoja ja rotumestaruuksia, SM-kisoista henkilökohtainen kulta (2020), hopea (2019) ja pronssi (2021), kahdella eri koiralla paikka Suomen viralliseen tokon edustusjoukkueeseen (2015 ja 2018) sekä paras "ei bordercollie"-palkinto Hollannissa pidetyistä MM-kisoista (2018)), noutajien metsästyskokeissa (NOME-b ja wt, paras tulos omalla koiralla VOI2), rally-tokossa (saavutuksina Suomen ensimmäinen RTVA labradori ja erilaisia mestaruuksia) sekä palveluskoirien jälkikokeissa (saavutuksina kaikista luokista erinomaiset ykköstulokset). Vuosien varrella olen harrastanut myös nose workkia, hakua, raunioita, vesipelastusta (VEPE), agilityä ja koirahiihtoa.

Kiinnostukseni koiriin syttyi jo pienenä lapsena. Koirainnostukseni on saanut minut opiskelemaan monipuolisesti koira-alaa. Vuosina 2005-2008 opiskelin koira-alan ammattilaiseksi Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston kennellinjalla. Valmistuin koulusta erinomaisin arvosanoin kennelalaan suuntautuneeksi eläintenhoitajaksi. Opintoihin sisältyi laajoja ja monipuolisia koiriin liittyviä asiakokonaisuuksia kuten koiran koulutusta, ruokintaa, käsittelyä, hoitoa ja käyttäytymistiedettä.

Koirahierojaksi opiskelin Tampereen koirahierojakoulussa, josta valmistuin kiitettävin arvosanoin kesällä 2016. Koirahierojakoulutus kesti noin vuoden (800 h), jonka aikana opiskelin mm. koirahierontaa teoriassa sekä käytännössä, urheilukoirien huoltoa ja koirien kuntoutusta. Suoritin v. 2017 kirkkaasti koirahierojan ammattitutkinnon, joka perustui puolueettomaan arviointiin ammattitaidostani.

Olen suorittanut myös TOKO-koulutusohjaajakurssin, TOKO- liikkeenohjaajakurssin, NOME- koulutusohjaajakurssin sekä kasvattajakurssin. Näiden lisäksi käyn edelleen erilaisissa koulutuksissa ja luennoilla. Myös omat koirani ovat auttaneet ylläpitämään sekä kehittämään taitojani koirahierojana sekä kouluttajana. Olen kasvattanut tähän mennessä kaksi pentuetta kennelnimellä Vauhtimetsän. 

Koiranomistajana, koiraharrastajana sekä kouluttajana minulle on tärkeää koiran taitojen kehittyminen sekä koiran halu työskennellä omistajansa kanssa. Myös koiranomistajien ymmärryksen lisääminen ja sujuva arki ovat lähellä sydäntäni. Koirahierojana minulle on tärkeää edistää koirien terveenä pysymistä sekä parantaa koirien terveyden tilaa.