Kotikoiran hieronnan hyödyt

Kotikoiralle kertyy lihaksiin hieronnan tarvetta muun muassa hihnassa vetämisen, liukasteluiden, liian yksipuolisen liikunnan tai ilman riittävää lihasten lämmittelyä ja jäähdyttelyä tapahtuvan riehumisen seurauksena.

Lihasjumit ja -kireydet sekä kuona-ainekertymät mm. heikentävät koiran koordinaatiokykyä, mikä lisää koiran loukkaantumisriskiä. Laadukas koirahieronta vähentää loukkaantumisia koiran hallitessa liikkeensä ja kehonsa paremmin yllättävissäkin tilanteissa. Lihaskireydet pahenevat vaiheittain. Välillä koira turtuu lihaskipuihin, mutta tilan pahetessa koira huomaa taas kivun. Koiran kipu voi ilmetä monilla eri tavoin kuten jäykkyytenä, epäpuhtaana liikkumisena, ärtyneisyytenä, leikki- ja liikkumishalun vähenemisenä, runsaana juomisena tai omiin oloihin vetäytymisenä.

Hieronta yleensä parantaa koiran oloa ja auttaa koiraa pysymään iloisena ja terveenä. Hieronta on usein miten koiran mielestä miellyttävä tapa hoitaa terveyttä. Voit ilahduttaa koiranomistajaystävääsi antamalla lahjaksi hyödyllisen Riemurekun koirahierontalahjakortin.